Túlzott puffadás - minden ötödik európai küzd ugyanazzal a problémával

Puffadt has, nyomás és gyakori gázképződés, mindenki tapasztalja időnként. A puffadás egy természetes folyamat, amelyben a gázok felhalmozódnak az emésztőrendszerben, és ezeknek távozniuk kell.

A probléma akkor merül fel, ha túl gyakori, vagy kellemetlen érzésekkel jár – akkor jelentősen csökkentheti a komfortérzetet. Tanulmányok szerint a túlzott puffadás az európaiak akár 20%-át is zavarja. Más szóval, minden ötödikünket.

Hogyan képződnek a gázok a belekben?

  • Néhány gáz a szervezetbe jut, amikor evés, ivás (különösen szénsavas italok) vagy beszéd közben levegőt nyel.
  • A második rész az étel emésztése során keletkezik a bélbaktériumok által, amelyek lebontják a szervezet számára emészthetetlen anyagokat.
  • Az eredmény olyan gázok, mint a nitrogén, a szén-dioxid vagy a metán.

A puffadás leggyakoribb kiváltói a hüvelyesek, a káposzta, a hagyma, a fokhagyma, a teljes kiőrlésű gabonák és a szénsavas italok. A tejtermékek is problémákat okozhatnak egyes embereknél, különösen a laktózintoleranciában szenvedőknél.

Probiotikumok: Ami segíteni kellene, az gyakran fokozott gázképződést okoz

A probiotikumok esetében a legtöbb ember azt gondolja, hogy minél több, annál jobb. De ennek az ellenkezője is igaz lehet. A legtöbb általánosan elérhető probiotikum maga is hozzájárul a gázképződéshez. És ha ehhez hozzávesszük a jelenlegi trendet, hogy rendkívül magas napi dózisokat – 20, 30 vagy akár 50 milliárd baktériumot – szednek belőlük, az eredmény még nagyobb puffadás.

Egyszerűen fogalmazva, nem szabad túlzásba vinni a probiotikumokat. És különösen a gázképződésre hajlamos embereknek érdemes olyan...

 ....probiotikumokat választaniuk amelyek szinte egyáltalán nem termelnek gázt a belekben.

Igen, vannak ilyenek is.

REVICOLIN: 42%-kal kevesebb puffadás mindössze 8 nap alatt

A Revicolint a PHARCO GRANCREO három évvel ezelőtt dobta piacra. Azóta ez a modern és funkcionális készítmény több ezer krónikus bélproblémákkal küzdő ember segítőjévé vált – Szlovákiában, Csehországban, Magyarországon és Lengyelországban.

 

Miben más a Revicolin?

Két funkcionális összetevőt tartalmaz, amelyek kiegészítik egymást:

  • PEA - a szervezet számára természetes anyag, amely jelentősen csökkenti a bélnyálkahártya hosszú távú mikrogyulladását és elnyomja a hisztamin hatását.
  • Kluyveromyces MF B0399 probiotikus élesztő - egy úgynevezett CO₂-mentes probiotikum, amely szinte semmilyen gázt nem termel a belekben.

Ezért alkalmas a Revicolin azok számára, akik túlzott puffadásban szenvednek. Egy szlovák gasztroenterológiai klinikán végzett klinikai vizsgálat a puffadás 42%-os csökkenését mutatta ki mindössze 8 nap* ​​után. 

Visszatérés a természetes mikrobiomhoz

A REVICOLIN-ban található egyedülálló probiotikus élesztőgombák a leginkább hasonlítanak az eredeti, csecsemőkorban kialakult bélmikrobiomhoz. Abban az időben a vastagbélünknek „tökéletes” mikrobiomja volt.

A Revicolin hosszú távú használatával a bélrendszer látszólag visszatér eredeti, legegészségesebb állapotába.

Ezért nemcsak a felhasználók, hanem az orvosok is nagyra értékelik a Revicolint.

 

Kinek ajánlott a Revicolin?

Egyedülálló összetételének köszönhetően a Revicolin a következő embereken segít:

  • túlzott puffadás,
  • irritábilis bél szindróma (IBS),
  • hisztamin intolerancia (HIT),
  • hosszú távú bélgyulladás (IBD),
  • vékonybél mikrobiom túlszaporodása (SIBO),
  • diszfunkcionális vastagbél mikrobiom.

A Revicolin online webáruhunkban kapható.

 

REVICOLIN vásárolhatja meg

Dr. Blasko Péter

PHARCO GRANCREO kutatási és fejlesztési igazgató

img-7191-scaled-qyl2qj8fmlskcflh4aw85cwklq4n79klc1kizg2m4o-3